tirsdag den 24. maj 2011

Grise-grød og verdens bedste is!

I dag skal det handle om mad. Mad til grise og mad til mennesker.

Først grisene: De vokser, trives og har det herligt i deres store indhegning. Hver dag indledes med en rask grisegalop - derefter morgenmad - så skal der graves og undersøges og trilles i mudder - så er der en lang siesta i hytten - så nok en gang grisegalop - og så kommer aftensmaden!! Og i dag er det grisegrød.



Og hvad er så grisegrød? Det er simpelthen rester af dit og dat - kartofler, skræller, frugt, sovs, kød osv. osv. - alt kogt sammen i en gryde og serveret lunkent. Og det er da bare noget, der glider ned under højlydt smasken og stønnen.

Vi kætteriske mennesker har fået stegt flæsk med persillesovs!! Og til dessert: Verdens bedste is! Og samtidig verdens nemmeste. Jeg fik opskriften af min dejlige moster Ulla her i weekenden. Man tager:

4 æggeblommer (pasteuriserede, hvis man er en tøsedreng eller ikke har egne, sunde æg)
125 g. sukker
1 nip salt (et nip er, hvad en normal voksen kan have mellem tommel- og pegefinger)
½ l. piskefløde.
korn af 1 stang vanille

Alt hældes i en skål og der piskes med el-pisker (eller manuelt ris) i nogle minutter - eller indtil massen pludselig emulgerer og bliver til en tyk og tæt creme.

Hele molevitten fryses (man kan tilsætte hakket chokolade, nødder, nougat osv. osv.) - og der skal ikke røres eller noget - der dannes ikke iskrystaller og konsistensen på den færdige is er bare perfekt.
Det er da nemt - og det smager bare godt, siger familien. Jeg spiser nemlig ikke is, men synes bare, det er sjovt at lave den.

Til slut et billede af nyeste skud på stammen her på farmen: Den lille ælling! God aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar