mandag den 28. marts 2011

Dejlig mad - og lækker konfekt!!

Hold da op!!  Jeg, som ikke har vundet noget i mange år, har vundet et konfekt og bagekursus hos Odense Marcipan. Det fandt sted d. 18. marts - og det var bare godt. Jeg mener - hvor tit har man lejlighed til at boltre sig i uanede mængder af chokolade, nougat og marcipan!! Det var en (chokolade)-drøm - med en meget inspirerende lærer, Peter Kofod og en rigtig sød supporter, Morten Rosenberg. Vi var 10, og vi lærte bare en bunke. Gå ind på Facebook - Odense Marcipan - der er mange gode billeder. For slet ikke at tale om Odense Marcipans hjemmeside, der bugner med gode opskrifter.

Og så til noget helt andet....

Vi har fået den ene kalv hjem. 163 kg. smørmørt kalvekød, -incl. ben, som skal koges af til en rigtig god fond. Så nu er vi nærmere målet, der er at være selvforsynende med kød og grøntsager.

Det tog 6 timer at finpartere og pakke til fryseren - og vi har selvfølgelig allerede smagt: I lørdags stod den på langtidsbraiseret kalvespidsbryst  med bagte rodfrugter. Kødet fik 7 timer ved 100 grader - sammen med urter, fond og en mørk øl. Godt pakket ind, så væden blev i fadet - hold da op, hvor var det godt. En enkelt wienerschnitzel er det også blevet til - og i aften står den på gode, gammeldags karbonader med bønner, ærter, gulerødder, hvid sovs og kartofler. Old School - men forrygende godt.

I denne uge har vi hentet roefrø - skal gerne have sået lidt til vinterfoder til fårene - drivhuset skal gøres klar og der skal hegnes til vores frilandsgrise, som ankommer omkring 15. april.

Så der er nok at se til for en bondekone!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar