mandag den 4. april 2011

Forår - forår - forår

Sikke nogle fantastiske dage, vi har haft!!

Lørdag var jo helt eminent - 20,7 graders varme - lækkert! Min søde mand tilbragte det meste af dagen med at gøre drivhuset klar. Det er et fantastisk drivhus - stort, højt og hjemmelavet. Han byggede det sidste år - op ad en sydmur, så varmen fra muren holder gang i drivhuset døgnet rundt. Det gav os tomater, chillier (der var så stærke, at en voksen mand fik tårer i øjnene) og persille i rå mængder. Faktisk har jeg kunnet plukke persille derude hele vinteren - på trods af is, kulde og sne. Og lige nu skyder og vokser persillen, så det er en lyst.
Vi plantede et nektarin-træ derude sidste år - og det blomstrer helt vildt nu - rigtig mange lyserøde blomster. Så vi ryster det tit - det er selvbestøvende ;-)

I år skal der igen tomater - krydderurter - chilli osv. osv. Mine vintergræskar (hokkaido og butternut) skal forsøgsvis plantes i store murer-baljer og stilles i gårdspladsen, hvor der er sol og læ - så må vi se om udbyttet bliver godt. De skal ihvertfald ikke mangle hønsemøg!!

Her er lidt tomt, efter tyrekalvene er blevet slagtet. Vi venter stadig på lam - det begynder at blive anstrengende - både for os og for fårene - men bukken har desværre ikke datomærket sine besøg, så der er ikke andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed.

Men frilandsgrisene er bestilt: 3 grise i starten af maj. Så vi skal have hegnet og flyttet lidt rundt med vores grisehytter.
Vi glæder os meget til grisene. Vi har besluttet, at vi ikke skal have tyre mere - vi bliver jo ikke yngre, og de er svære at tumle, når de bliver større. Så vi må bytte os frem til noget kalve/oksekød, når vores svin skal slagtes.

Apropos svin: Aftensmaden i dag er Pasta Carbonara: Pasta med bacon, æg (fra egne høns) og parmesanost. Guf-guf!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar