lørdag den 9. april 2011

Så kom der lam!

Endelig, endelig - det første får har læmmet i dag. Det startede ved 7-tiden i morges - "vandkalven" var kommet og hun var meget urolig. Da der ikke var sket noget yderligere i en time, besluttede vi at fange hende - hvilket var lettere sagt end gjort. Men det lykkedes - og da min søn havde fat i hovedet, min mand stod overskrævs på fåret og jeg selv stod bagved med underarmen oppe i hende, bemærkede sønnen, at man da ikke måtte håbe, at der kom turister kørende forbi - set i lyset af Bubbers meget omtalte udsendelse torsdag aften....

Tilbage til læmningen: Lammet lå bagvendt, så jeg måtte trække det ud - men det gik fint og hurtigt og det første gimmerlam var født. Flora nussede og vaskede sit barn - men var stadig meget urolig. Og det næste lam kom en lille time efter: Desværre meget lille, uudviklet og dødfødt. Så troede vi forestillingen var forbi: Men nej, efter yderligere en halv time stak endnu et par små klove ud. Igen en baglæns fødsel med træk - men et stort flot gimmerlam.

Så var det slut. Begge lam har været på benene og fået en tår at drikke - og vi er vendt tilbage til vores øvrige weekend-gøremål. Men en rigtig dejlig følelse - det er lykken, når det lykkes!!




God weekend

Ingen kommentarer:

Send en kommentar