mandag den 18. april 2011

Den siddende kylling - og verdens bedste barnepige!!

Sikke et vejr! Strålende sol fra morgen til aften - nu skal der grilles. Og det skal være "Den siddende Kylling" - en absolut favorit her i huset.

Man tager en friskslagtet kylling - noget friskplukket persille - en god klat smør - en øl - et par friske laurbærblade - salt og peber - en frysepose - et kyllingestativ (alternativt øldåsen, men det er jeg ikke så vild med - herom senere) og en kuglegrill.


Start med at ælte smørret og persillen sammen. Det går allerbedst i en frysepose - selv med iskoldt smør går det hurtigt pga. håndvarmen (og det sparer opvask :-)

Så løsnes skindet på bryst og lår på kyllingen. Man stikker fingrene ind og løsner det stille og roligt - pas på ikke at stikke hul. Klip et hjørne af fryseposen og sprøjt persillesmørret ind mellem skind og kød på kyllingen - massér det lidt, så det er jævnt fordelt.


 
Hæld en halv øl i kyllingestativets "tank", læg et par laurbærblade i øllet, sæt kyllingen ovenpå. Drys den med salt og peber og grill den på kuglegrillens rist med kul i begge bakker og fuld ventilation oppe og nede.

Den skal ha' ca. 40 minutter, hvis den vejer 1100 g. Så ser den sådan her ud (man kan drikke den sidste halve øl, mens man venter):




Vi får kartoffelsalat til: Dressing af græsk youghurt, lidt mayo, hakkede kapers, forårsløg og dild samt estragoneddike, salt og peber.

Kyllingen blev nydt på den - næsten - færdige terrasse med udsigt til verdens bedste barnepige:



PS: Der var lige den med øldåsen: Jeg tror ikke, den er beregnet til de høje varmegrader i grillen - kan ikke lade være med at tænke på, om den lak, der er på dåsen, afgiver noget, der ikke er så sundt. Derfor investeringen i et kyllingestativ - fra Fakta til 39,-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar