onsdag den 20. april 2011

Det store kolde bord!

Jeg har været inde i den store by i dag. Og også en tur syd for grænsen - for at hente et sæt ekstra lammesutter til de små.

Begge steder gik det op for mig, at pga. de forestående to helligdage forventes hungersnøden at bryde ud i Danmark!
Folk stod på nakken af hinanden i deres iver efter at flå de bedste påsketilbud ned fra hylderne - nogle steder var der ligefrem håndgemæng. Parkeringspladsen foran de store grænsebutikker mindede mest af alt om pitten i et Formel-1 løb, med folk der løb forvildet rundt - her ikke med værktøj, men med indkøbsvogne.
Så er det himmelråbende dejligt at kunne køre hjem og gøre følgende:

Gå en tur over i hønsehuset og hente en håndfuld friske æg - og samtidig konstatere at den lille silkehøne nu er skruk og ruger nidkært på en stak æg - som skal blive til kyllinger. Stege en roastbeef af kalvefilet (egen avl). Lave hjemmelavet remoulade af den gode pickles fra i efteråret - og dejlige ristede løg (løg i tynde skiver, vendt i lidt majsmel og stegt i rigelig, koldpresset rapsolie.) Tomater - dog ikke af egen avl - med hjemmelavet fetaost og frisk basilikum. En lille øl og en kold snaps - intet jag, udsigt til grønne marker og bevidstheden om, at skulle hungersnøden bryde ud - så skal vi sgu nok klare den alligevel.

God forpåske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar