mandag den 25. april 2011

Det var den ferie!

Så lakker påskeferien mod enden - men den har været uovertruffen i år. Helt fantastisk vejr - og det er sjovt, som ethvert lille tilløb til vinterdepression kan jages helt væk med nogle gode solskinsdage.

Den nyanlagte terrasse er ikke helt færdig - byggemarkedet var løbet tør for stolper, så det må vente til næste uge - men fliserne har min flittige mand fået lagt og havemøbler og grill er kommet derud, så vi har hygget derude hver aften i denne uge.

Torsdag fik vi rigtig lækker mad: Langtidsstegt lammebov (egen avl) med kartoffelpandekage og tomatsalat. Lammebov er - efter min mening - et mindst lige så lækkert stykke kød som køllen. Fibrene i kødet er lidt grovere, og der er relativt meget ben i, men hold da så op, hvor det smager. Man tager:

1 lammebov - vores vejede 3½ kg., godt med hvidløgsfed og frisk rosmarin, salt, peber og en øl. Boven spækkes i fedtlaget med hvidløgsfed og rosmarinkviste. Drysses med salt og pber og anbringes i en stegepose. Jeg bruger nogle enormt smarte poser, som jeg køber i Tyskland - har aldrig set dem i DK. De hedder Bratschlauch og er egentlig bare et 2 meter langt rør af stegeposemateriale med en omkreds på 60 cm og medfølgende "snor" af samme materiale. Man klipper den længde af, man har brug for, binder stramt for den ene ende, anbringer kødet i posen, hælder øllet ved og binder stramt for den anden ende. Og man klipper ikke hul på posen!! Dampen skal blive derinde og mørne kødet.

 

Herefter passer kødet sig selv i ovnen ved 115 grader i 7-8 timer. Det bliver så mørt og saftigt, at man kan tygge det med øjenbrynene.

Hertil kartoffelpandekage: Store kartofler skrælles, skæres meget tyndt på mandolin. En god slip-let pande smøres med smør, kartoflerne lægges taglagt i et lag, der smøres igen og drysses med salt, hvid peber og lidt citrontimian. Nyt lag kartofler, smør osv. osv. til pandekagen har en passende tykkelse. Den sættes over ved god vame, til der er "gang i den" - kartoflerne presses godt sammen undervejs. Låg på, skru helt ned og lad dem passe sig selv i en halv times tid. Så vendes kagen over på et låg - det lyder nemt, men det er det sgu ikke altid - og pandekagen glider tilbage på panden med den ubagte side nedad. Igen stegs først kort ved høj varme, herefter skrues ned, låg på og pandekagen steger stille, til den er mør hele vejen igennem. GUF!


 

Af skyen fra stegeposen laves lidt sauce - og der serveres med tomatsalat.
Velbekomme - og for sidste gang i år: God Påske


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar